Välkommen till Pocitron! En del av Massagestol Direkt-gruppen. 0220-516 00 el. 070-666 88 78 | info@pocitron.se

Förklaring

Här förklarar vi lite de uttryck och funktioner som benämns gällande våra massagefåtöljer.

 3D massagefåtölj

En 3D massagefåtölj kan massera uppåt, nedåt, åt sidorna och på djupet.

Med en 3D massagefåtölj kan styrkan (hårdhetsgraden) ställas in i ryggmassagens massagerullar. Massagerullarnas närheten till ryggen kan således justeras så att massagen blir bekväm och följsam. Dessutom ger en 3D massagestol en bättre massage i ryggslutet och i axlar nacke tackvare att massagen kommer åt ordentligt.
Ytterligare en viktig detalj, eller kanske avgörande för ditt val av massagefåtölj. ALLA 3D massagefåtöljer är ca. 1 dm längre i ryggen än 2D massagefåtöljerna och är anpassad för personer upp till 2 M.
Är en person 190 cm eller längre finns risken att denne inte kommer att få massage i nacken i en 2D massagefåtölj då ryggen är kortare och massageroboten inte kommer åt nacken, om man inte hasar ner.

Med en 3D massagefåtölj är aldrig massagehandens rullar utfällda när den är avslagen. Vilket innebär att om du vill använda fåtöljen utan att massera dig så kommer du att sitta bekvämt utan att massagerullarna stör dig i ryggen.

Observera att alla riktiga 3D massagefåtöljer har intensitetskontroll av massagerullarna så du kan justera hårdhetsgraden i ryggen och att du manuellt kan aktivera 3D massagemetoden. Kan du inte det så är det ingen äkta 3D massagefåtölj. Varför skriver vi detta..., tyvärr finns det de som säger sig erbjuda 3D massagefåtöljer, men vi vet att så inte är fallet.


Luftkudde massage

Alla våra massagefåtöljer har massage med luftkuddar i fot, vad och armar, antalet varierar. I våra fåtöljer Relax Ultimate Pro 3D och Relax Success Ii 3D finns även luftkuddemassage i ryggen. Förutom att luftkuddarna i ryggen kan stretcha dig från sida till sida får den som önskar en avkopplande och försiktigare massage. Denna typ av massage kan vara ett alternativ för den som har reumatism, fibromyalgi eller är känslig i ryggen. I Luftkuddarna på  Ultimate Pro 3D sitter också den infraröda värmen, viket innebär att när värmen är aktiverad och lufftkuddarna jobbar så ger det en riktigt skön känsla med värme och massage i ryggsidorna.


Stretchfunktion

Våra massagestolar Relax Ultimate Pro 3D, Relax Success II 3D och Relax Sensation II har stretchfunktion för rygg. Stretchfunktionen fungerar på det sättet att ryggen automatiskt åker ner och samtidigt åker fotdelen ner ryggen blir på detta sätt stretchad. Stretchfunktionen kan vara mycket skön för den som har tränat och vill sträcka ut sin kropp, men även för den som suttit och jobbat i en allt för ensidig ställning. Även nya Relax Style Ii har en förenklad stretchfunktion, det finns dock inget speciellt program för stretch, stretchen ingår i vissa program. Denna stretch är  något förenklad då sidostyckena på Style II ej följer med som de gör på de övriga modellerna.


Kroppsskanning 

Alla våra massagefåtöljer skannar av kroppen för att ställa in massagehandens bana. Vilket innebär hur långt upp massagen jobbar upp i nacken. För att skanningen skall bli rättvis skall man sitta tillbaka lutad så att axlar och nacke känns av under skanningen. Relax Ultimate Pro 3D har två skannings system, en snabbskanning som tar ca 30 sekunder och ställer in sig efter din kropp och en skanninsgs metod som tar ca: 1,3 minut som känner av din rygg betydligt mer detaljerat och ger dig den bästa massageupplevelsen.


Fotförlängning 

Alla våra massagefåtöljer har idag expanderbara fotdelar vilket innebär att de kan justeras efter personens längd så att de flesta kan sträcka ut sina ben och sitta bekvämt. Variationer förekommer i de olika modellerna hur mycket fotdeln kan justeras ut. Alla 3D massagefåtöljer är dock anpassade för personer upp till 200 cm.

Inbyggda högtalare

Ultimate Pro 3D och Success II 3D har inbyggda högtalare. På Ultimate Pro 3D kan du strema ljud via Bluetooth från din telefon eller Tablet PC. Gällande Success II 3D kan du ansluta din enhet om du har ljudutgång ( AUX utgång) på din telefon eller Tablet PC.


Magnetbehandling & värme

Alla våra massagefåtöljer har värme i ryggen, Success har även värme i foten. Värmen är en infraröd värme som tränger på djupet. Relax Success II 3D och Relax Ultimate Pro 3D har även magnetbehandling i fotdelen/vad. Magnetbehandlingen gör så att blodcirkulationen förbättras i fot och underben.

Artros behandling

Relax Success II 3D och Ultimate Pro 3D har funktion för artros behandling. Var annan minut ca: vickar  fotdelen ner och drar lätt ner fotdelen och stretchar dina knän. Detta ökar rörligheten i leden. Funktionen måste aktiveras på Relax Ultimate Pro 3D.


Massagestol eller massagefåtölj

Vad skillnaden är nog en tolkningsfråga, vi vill säga massagefåtölj om alla modeller vi säljer. Dock har Massagestol blivit ett uttryck på denna marknad.Vi tolkar egentligen att en massagestol är en enklare och äldre variant där det var mer vibration än massage. Alla de modeller som vi säljer har idag fotmassage och arm massage exempelvis, det hade inte äldre fåtöljer/stolar. Lagom luddig förklaring, kanske....


 

Till toppen